Ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη άρνηση του τουρκικού κράτους να αναγνωρίσει το έγκλημα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς.

      Η Τουρκία επιμένει να διαστρέφει την ιστορική πραγματικότητα της γενοκτονίας που αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η πρόσφατη αντίδραση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τις εκδηλώσεις μνήμης των απογόνων των διασωθέντων του Ποντιακού ολοκαυτώματος δείχνει ότι η σημερινή Τουρκική ηγεσία έχει ακόμη να διανύσει αρκετό δρόμο για την αναγνώριση του ιστορικού εγκλήματος.

   Στις 27 Σεπτεμβρίου 2006 μετά από συντονισμένη προσπάθεια της Π.Ο.Ε. το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ομόφωνα αναγνώρισε στην ολομέλεια του, τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μαζί με αυτήν των Αρμενίων και των Ασσυρίων, από τον ίδιο θύτη.

  Καλούμε τη σημερινή Τουρκία αν θέλει να ανήκει στην ομάδα των πολιτισμένων δημοκρατικών χωρών να αναγνωρίσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν και να ζητήσει συγνώμη.

   Θεωρούμε πως οι Τούρκοι ηγέτες πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Γερμανού καγκελάριου Βίλυ Μπραντ που γονάτισε στον τόπο μαρτυρίου του εβραϊκού ολοκαυτώματος.

   Τα 353.000 αθώα θύματα του Πόντου αναμένουν δικαίωση.

 

 

                                                               Για το Γραφείο Τύπου

                                                                  Γαβριήλ Αβραμίδης

Advertisements