-Πως είναι λυπηρό, να μετατρέπονται σε ζητιάνους οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων, προκειμένου να βγάλουν σε πέρας τις εκδηλώσεις τους, μετά τη δραματική μείωση των χρηματοδοτήσεων που έχουν από το Δήμο Κομοτηνής και την αρμόδια Δημοτική Επιχείρηση! Και να έχουν μετά αυτούς τους ανθρώπους, να έρχονται στις εκδηλώσεις τους για να δρέψουν δάφνες που ανήκουν σε άλλους!

 

-Πως όσοι ασχολούνται με τον πολιτισμό σήμερα στη Ροδόπη ολόκληρη, είναι ήρωες και το κάνουν από μεράκι και θέληση για προσφορά! Μη τους κάνουμε και επαίτες, ζητώντας από ιδιώτες, ο ένας ένα τενεκέ τυρί, ο άλλος λίγο κρέας για το κουρμπάνι, ο τρίτος δέκα κιλά … βύσσινα σε καλή τιμή! Στηρίξτε τους ανθρώπους αυτούς και θα δείτε ότι, αν δεν τους απασχολούν αυτά, θα κάνουν πολλά περισσότερα από αυτά που κάνουν!

 

-Πως στην Κομοτηνή, το καλοκαίρι πέρασε με μία πολιτιστική … ξηρασία, που δεν είχε προηγούμενο! Ο θερινός κινηματογράφος δεν λειτούργησε, το αντάμωμα των πολιτιστικών συλλόγων στο πάρκο της Περιφέρειας δεν θα γίνει… Καλά που είναι τα πανηγύρια στα χωριά, οι εκδηλώσεις των άλλων δήμων και έχουμε κάτι να βλέπουμε στον τομέα του πολιτισμού… Φεύγοντας από την αγαπημένη μας πόλη, με ότι συνεπάγεται αυτό και στην οικονομία της πόλης!

 

-Πως οι … βρύσες όμως συνεχίζουν να είναι ανοικτές για το τρεχούμενο … χρήμα που απολαμβάνουν οι συγγενείς των δημοτικών συμβούλων, που γίνονται κάθε μήνα περισσότεροι! Γαμπροί, κουνιάδοι, ξαδέρφια δημοτικών συμβούλων, είναι οι πλέον κατάλληλοι για να κινήσουν την πολιτιστική μηχανή του Δήμου! Λέτε;

 

-Πως ένα γιό είχε σαν ειδικό σύμβουλο ο πρώην Δήμαρχος και έπεσαν όλοι να τον φάνε! Οι εφημερίδες έγραφαν και ξανάγραφαν! Τώρα με όλο αυτό το βολεμένο συγγενολόι, κανείς δεν βγάζει μιλιά!

 

-Πως τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές, είμαι σίγουρος πως κάποιοι θα ξαναθυμηθούν τους πόντιους και κύρια τους νεοπρόσφυγες! Θα τους τάξουν και πάλι τον ουρανό με τα άστρα, όπως θα έλεγε και η Αντίκλεια στα ποιήματά της!

 

-Πως για να δείξουν το ενδιαφέρον τους για τους νεοπρόσφυγες, κάποιοι σκέφτονται να τους συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια σαν … συμπλήρωμα και σαν … γλάστρες!

Και τα ονόματα που ακούγονται, δεν τιμούν καθόλου τους ίδιους τους νεοπρόσφυγες!

Οι οποίοι στο χώρο τους, και επιστήμονες διαθέτουν και ανθρώπους με μία γενικότερη μόρφωση.

 -πως για όλες αυτές τις εξελίξεις, περιμένετε την επόμενη έκδοση του «Εύξεινου Λόγου» που θα είναι και προεκλογική, όπως δείχνουν τα πράματα!

Advertisements