-Διπλό είναι το νέο φύλλο του «Εύξεινου Λόγου» που κρατάτε στα χέρια σας. Και αυτό, γιατί λόγω των εκλογών, αποφασίσαμε να μην εκδώσουμε την εφημερίδα προεκλογικά, για να μην εμπλακεί στη μάχη των κομμάτων και των υποψηφίων!

Για μας, πιο σημαντικό ήταν να περιφρουρήσουμε την ενότητα στον ποντιακό χώρο, παρά να βγάλουμε κάποια χρήματα παραπάνω από διαφημιστικές καταχωρήσεις υποψηφίων!

  

-Αν και είχαμε βέβαια να πούμε πολλά πριν τις εκλογές, για το πώς αντιμετωπίζεται από (όλα…) τα κόμματα το Ποντιακό Στοιχείο και κύρια οι αδερφοί μας νεοπρόσφυγες!

  

-Οι οποίοι βέβαια αυτή τη φορά, γλίτωσαν από την … ανθρωπιστική βοήθεια που τελικά αποδεικνυόταν σκέτη προσβολή! Και γι αυτούς που την πρόσφεραν στο παρελθόν, αλλά και γι αυτούς που τη δεχόταν!

  

-Γιατί η υπερηφάνεια, η ιστορία, η κουλτούρα και οι προσωπικότητες, δεν μπορούν να εξαγοράζονται με ένα δοχείο τυρί ή εκατό λίτρα πετρέλαιο! Ούτε τα προβλήματα λύνονται έτσι!

  

-Πέρασαν λοιπόν και αυτές οι εκλογές! Τα αποτελέσματα, μπορούμε να τα αξιολογήσουμε σε λίγο καιρό! Αν και πρέπει να θυμίσουμε, ότι από το 2004 μέχρι και σήμερα, μετά τις εκλογές του 2007, υπάρχουν ακόμη ανθρώπινες ψυχές που ταλαιπωρούνται στον άθλιο οικισμό των Σαπών! Άσχετα, αν δεν υπάρχουν κάμερες πλέον εκεί, να αναδείξουν το πρόβλημα!

  

-Το αισιόδοξη (μετεκλογικό…) μήνυμα, βγαίνει πάντως από το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που έγινε στη Λάρισα! Ότι αφορά τον πολιτισμό των Ποντίων (να το πούμε ωμά: χορούς και πανηγύρια…) είναι σε καλό δρόμο εδώ και χρόνια!

  

-Καιρός να υπάρξει μεγαλύτερη ένταση και προσπάθεια και για τα άλλα… Τα πιο σημαντικά… Την Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας μας! Την καταγραφή της ιστορίας μας στα σχολικά εγχειρίδια!

  

-Αν και στο τελευταίο, φαίνεται να υπήρξε μία πρώτη νίκη! Το «Βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, πέρασε στην ιστορία!» όπως εκφράστηκε σαν αίτημα εδώ και καιρό!

  -Τα ξαναλέμε σε ένα μήνα!   

Advertisements