-Αυτούς τους μήνες να λέμε, καθώς το φύλλο αυτό είναι διπλό!

 

-Πως οι εκλογές, άφησαν και πάλι ανάμικτα και περίεργα συναισθήματα στον ποντιακό χώρο! Που άρχισαν προεκλογικά και συνεχίστηκαν και μετά τις εκλογές! Όπως ήταν η αντιμετώπιση που επεφύλαξε το ΠΑΣΟΚ στη Βούλα Πατουλίδου…

 

 

 

-Ή όπως ήταν αυτή η κεμαλική σύναξη στην Ξάνθη, όπου η «αφρόκρεμα» της μειονότητας, έδειξε τα πραγματικά της αισθήματα, απέναντι στην πλειονότητα των χριστιανών! Και να σκεφτεί κανείς, ότι μερικούς από αυτό το συνονθύλευμα, το επιδοτούσε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, για να βγάζει δίγλωσσα περιοδικά! Και όχι μόνο!

 

  

-Ή όπως αυτήν την κατάντια, που λέγεται δήθεν παλιός οικισμός παλιννοστούντων στις Σάπες, και τον οποίο κανένας δεν θυμήθηκε να επισκεφτεί σε αυτήν την προεκλογική περίοδο! Γιατί, κάποιοι που τον επισκέφθηκαν, με τις κάμερες του Κουίκ το 2004, τι έκαναν μέχρι σήμερα; Απλά, στέκονται τώρα μπροστά από τις κάμερες, αλλά μακριά από τον οικισμό!

 

 

 

-Πως πράγματι χαρήκαμε με την απόφαση του κ. Στυλιανίδη, να αποσύρει το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού! Εξάλλου, οι τακτικοί αναγνώστες μας, θα θυμούνται ότι αυτό ήταν αίτημα της εφημερίδας μας από το πρώτο φύλλο μας ακόμα! Και ήταν το πρώτο, κύριο θέμα μας!

 

 

 

-Μάθαμε ακόμη, πως στον πολιτιστικό τομέα, η ποντιακή υπόθεση βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο! Το φεστιβάλ της Λάρισας, παρά τις μικρές οργανωτικές ατέλειες, το απέδειξε! Καιρός να παλέψουν οι πόντιοι ενωμένοι και για τα άλλα, τα πιο ουσιαστικά! Την καταγραφή της ιστορίας μας, μέσω των σχολικών εγχειριδίων, τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας…

 

 

 

-Πως ο ποντιακός χώρος, είναι δυστυχώς ακόμη ανοιχτός σε πολιτικά παιχνίδια! Στα οποία αρνηθήκαμε ευγενικά να συμμετάσχουμε ως εφημερίδα! Καλύτερα να χάνεις κάποια έσοδα, παρά να χάνεις κάποιους φίλους, σκεφτήκαμε! Και δικαιωθήκαμε!

 

 

 

-Πως σταμάτησε δυστυχώς η έκδοση του «Φάρου της Ανατολής» με την επιμέλεια του Κώστα Φωτιάδη, μέσα από τη «Μακεδονία της Κυριακής» και μακάρι να βρεθεί άλλη εφημερίδα να φιλοξενήσει τη θαυμάσια αυτή δουλειά!

 

 

 

-Πως η εφημερίδα, έκανε και πάλι νέους φίλους με αφορμή την παρουσία της στη Λάρισα. Και πως από το επόμενο φύλλο της, θα φανούν νέες συνεργασίες και νέες υπογραφές!

    

Advertisements