Την πατροπαράδοτη “Γιορτή των Γραμμάτων” διοργανώνει το Σωματείο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008 στις 11.00 το πρωί  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, Βεργίνας 218Α, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών  υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ.ΠΑΥΛΟΥ και σε  συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Δράμας και την Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δράμας   .

 

Για την σημασία της εορτής  των Γραμμάτων θα μιλήσει η Πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας κ. Χρύσα Παπαδοπούλου.

 

Η Βυζαντινή και παραδοσιακή χορωδία «Οι Δομέστικοι της Δράμας»  με χοράρχες  τους  κ. κ Γρηγόρη και Πέτρο Παπαεμμανουήλ   θα διανθίσουν την εκδήλωση με εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.

  Το Σωματείο “Παναγία Σουμελά, ”με την εκδήλωση αυτή, συνεχίζει την παράδοση της εορτής των Τριών Ιεραρχών και παράλληλα της Ελληνικής Παιδείας των Κοινοτήτων και των Εκκλησιών των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας. Οι Ελληνικοί φορείς ενίσχυαν με αυτόν τον τρόπο ηθικά τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  που έδιναν την δική τους μάχη να διατηρήσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό στα αλησμόνητα χώματα του Πόντου.   

Advertisements