Το έργο και τους στόχους της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) εξέθεσαν στο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη ο πρόεδρος Γιώργος Παρχαρίδης και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕ. Το κλιμάκιο της ΠΟΕ επισκέφθηκε το νομάρχη στο γραφείο του και ζήτησε τη βοήθειά του για την υλοποίηση των σχεδιασμών της Ομοσπονδίας.

    

    Μεταξύ άλλων, τα μέλη της ΠΟΕ αναφέρθηκαν στο μεγάλο στόχο της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας, στην γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας οι παλιννοστούντες από τις παρευξείνιες χώρες, ενώ έθεσαν και το θέμα της χορήγησης δανείων από την Πολιτεία. Επίσης, ο πρόεδρος κ. Παρχαρίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και ζήτηση τη συμπαράσταση του νομάρχη στο θέμα της τροποποίησης του καταστατικού του σωματείου Παναγία Σουμελά.

   

    Μετά τη συνάντηση, ο Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με χαρά υποδεχθήκαμε τον πρόεδρο και μέλη του δ.σ. της ΠΟΕ, της μεγαλύτερης σε παγκόσμιο επίπεδο οργάνωσης Ποντίων, μιας οργάνωσης με πολύ μεγάλη προσφορά. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τον ποντιακό χώρο, αλλά και τις σχέσεις της Νομαρχίας με την Πανποντιακή. Θεωρώ ότι είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο και στο μέλλον τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα».

   

    Από την πλευρά του, ο κ. Παρχαρίδης δήλωσε τα εξής: «Συζητήσαμε όλους τους στόχους που έχει θέσει η Πανποντιακή Ομοσπονδία, το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα και το έργο που πρόκειται να κάνει. Ο νομάρχης υποσχέθηκε αμέριστη στήριξη στο έργο της ΠΟΕ. Θέλω να δηλώσω ότι η ενότητα του Ποντιακού Ελληνισμού έχει επιτευχθεί. Αυτή τη στιγμή η ΠΟΕ που συσπειρώνει γύρω της 350 σωματεία και εκφράζει ενιαία πλέον τον Ποντιακό Ελληνισμό».

Advertisements