-Ότι επαναλήφθηκε και αυτό το μήνα το φαινόμενο να γίνεται την ίδια μέρα, ο χορός δύο ποντιακών συλλόγων στη Ροδόπη! Για μία στοιχειώδη ενημέρωση μεταξύ των συλλόγων γράψαμε στο προηγούμενο τεύχος, αλλά μόνοι μας τα γράψαμε, μόνοι μας τα διαβάσαμε!

  

-Ότι επιτέλους, πρέπει να σταματήσει και αυτή η φιλολογία με τους δήθεν κομματικούς πολιτιστικούς συλλόγους! Να ο ένας είναι μπλέ, ο άλλος είναι πράσινος! Ας αποδείξουν όλοι οι σύλλογοι, πως πάνω απ΄ όλα είναι σύλλογοι, με ότι αυτό σημαίνει! Χορευτικά συγκροτήματα, συμμετοχή σε εκδηλώσεις, τμήματα παραδοσιακών οργάνων, ιστορίας κλπ Να μη θυμούνται ότι υπάρχει σύλλογος μόνο μια φορά το χρόνο, όταν είναι να γίνει ένας χορός και το υπόλοιπο διάστημα, παραμένει σύλλογος – σφραγίδα!

  

-Ότι οι πολιτιστικοί μας σύλλογοι, αυτές τις εβδομάδες με τις βασιλόπιτες και τους χορούς, άκουσαν πάλι τα καλύτερα λόγια για τη δράση τους, από τα πολιτικά πρόσωπα, που έσπευσαν να κλέψουν λίγο από το φως τους! Αλλά η συμπαράσταση, πρέπει να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα. Στην περίπτωση του Θρυλορίου, το ζήτημα της στέγης π.χ. πρέπει να λυθεί από … χθες! Ποιος θα βοηθήσει; Ως πότε ακόμη θα ακούνε για το Πολιτιστικό Κέντρο;

  -Ότι αρκεί η πολιτική βούληση γι αυτό, και τα πάντα θα λυθούν εύκολα και γρήγορα! Γράψαμε και στην Παρέμβαση:Αν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορούν εύκολα να βρεθούν χρήματα προκειμένου να γίνει το Πολιτιστικό Κέντρο στο Θρυλόριο και να στεγαστεί ο πλέον δραστήριος σύλλογος της περιοχής μας, αυτή τη στιγμή!Αν υπάρχει πολιτική βούληση λοιπόν, μπορεί να γίνει κάτι σαν κι αυτό που έγινε στα Δουκάτα π.χ.doukata.jpgΚαι μη πει κανείς ότι η κατασκευή τέτοιου κέντρου στα Δουκάτα ήταν επείγουσα!Στα τόσα χρόνια που ασκώ το επάγγελμα, δεν θυμάμαι ποτέ να έγινε κάποια πολιτιστική εκδήλωση στα Δουκάτα και αμφιβάλλω αν υπάρχει και … πολιτιστικός σύλλογος εκεί!Κι όμως βρέθηκαν 300.000 ευρώ κι έγινε ένα θαυμάσιο κτήριο, το οποίο εγώ προσωπικά, δεν ξέρω τι θα στεγάσει!Στο Θρυλόριο, για το οποίο υπάρχει η υπόσχεση εδώ και έξι τουλάχιστον χρόνια, πότε θα βρεθούν τα χρήματα;-Άντε και τον άλλο μήνα, ευχόμαστε να μην υπάρχει αφορμή για γκρίνια!  

Advertisements