-Και να ενώσουμε πρώτα απ΄ όλα, τις ευχές μας για περαστικά στην πρόεδρο του ΣΠΟΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης της ΠΟΕ και προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» Χρύσα Μαυρίδου, με τις ευχές όλων των φίλων και γνωστών!

-Για την εμφάνισή της στις εκδηλώσεις του οχυρού της Νυμφαίας, στις 6 Απριλίου, ετοιμάζεται πλέον η παιδική χορευτική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος»!

-Νωρίτερα, στις 25 Μαρτίου, θα καμαρώσουμε τα παιδιά όλων των συλλόγων μας, στις εκδηλώσεις για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, οπότε και αυτούς τους μήνες, θα έχουμε κάτι να δούμε και να μας θυμίζει έντονα την πατρίδα…

-Δεν πρόκειται για ποντιακό σύλλογο και ευτυχώς τέτοια δεν γίνονται στον χώρο μας, παρά τις όποιες διαφορές που υπάρχουν!

 Τον προηγούμενο μήνα, ταυτοποίησα ότι υβριστικά μηνύματα που λάμβανα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, προερχόταν από ηλεκτρονική διεύθυνση Πολιτιστικού Συλλόγου της Ροδόπης! Ενημέρωσα γι αυτό τον πρόεδρό του και για μένα το «επεισόδιο» έληξε, χωρίς να κινηθώ νομικά!

Με αυτή μου την κίνηση, απλά ήθελα να προστατέψω αυτόν το Σύλλογο, από πιθανές επιπλέον χαζομάρες του αποστολέα, που ήθελε να κρυφτεί πίσω από την ανωνυμία, εκθέτοντας ένα από τους καλούς συλλόγους της Ροδόπης!

Και φυσικά, τα κίνητρα του «κουκουλοφόρου» υβριστή, καμία σχέση δεν είχαν με την καταγωγή των υπολοίπων μελών του συλλόγου του!

-Αυτό το κάτι παραπάνω που θέλετε, με μία ραδιοφωνική εκπομπή για την ιστορία, τη λαογραφία και ότι άλλο σχετικό με τον Πόντο, θα το κάνουμε, αλλά από τον … Σεπτέμβη, καθώς βρισκόμαστε σε ετοιμασίες για άλλες εκδόσεις που θα αφορούν την ιστορία και τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής. Αν κάνουμε κάτι, πρέπει πάνω απ΄ όλα να το κάνουμε σωστά!

 

-Στον δεύτερο χρόνο του πλέον ο «Εύξεινος Λόγος» και για να συνεχίσουμε για πολλά ακόμη χρόνια μαζί, δείτε λίγο το θέμα των συνδρομών σας…

Advertisements